Consulteu les novetats, ofertes i actualitzacions
d'aquesta web visitant la nostra pàgina de
contacteu
webs amigues |
vaixells polars |
trens de luxe |
petits creuers |
qui som |
home |
español
passatges Barcelona per el la Ruta de la Seda, tren de luxe per a viatges a Moscou, Pequín, Beijing, Kazakhstan, Samarcanda, Volgograd
Petits Creuers
Trens de Luxe
Vaixells Polars

La Ruta de la Seda:
De Moscou a Beijing

Viatge de 21 dies per la Ruta de la Seda, travessant Àsia Central.
Itinerari pels indrets més emblemàtics de la Ruta de la Seda.
Inici a Moscou, per acabar la ruta a Beijing.

trens de luxe, viatges en tren, El Transiberià, Ruta de la Seda, Moscou, Vladivostok, Pekin, Beijing
viatges a Moscou, Vladivostok, Pekin, Beijing
trens de luxe viatges a Moscou, Vladivostok, Pekin, Beijing
Nom del tren:
Golden Eagle i Shangri-La
Capacitat màxima del tren:
80 i 100 persones
Durada:
21 dies / 20 nits
Preus des de:
15.995 €
Itinerari
Calendari i Preus
El Tren
Més Informació
Viatges en el Transiverià
Viatges en tren per la Ruta de la Seda: Moscou
Moscou
Viatges en tren per la Ruta de la Seda: Volgograd
Volgograd
Viatges en tren per la Ruta de la Seda: Merv
Merv
Viatges en tren per la Ruta de la Seda: Bukhara
Bukhara
Viatges en tren per la Ruta de la Seda: Samarcanda
Samarcanda
Viatges en tren per la Ruta de la Seda: Alma-Ata
Alma-Ata
Viatges en tren per la Ruta de la Seda: Dunhuang
Dunhuang
Viatges en tren per la Ruta de la Seda: Guerrers de Terracota
Guerrers de Terracota
Viatges en tren per la Ruta de la Seda: Xian Show
Xian Show
Viatges en tren per la Ruta de la Seda: Beijing
Beijing
Itinerari

Dia 1 : Moscou

Després d’arribar al punt de trobada - l’aeroport internacional de Moscou -, els clients són allotjats en un hotel de cinc estrelles Marriot Royal Aurora situat al cor d’aquesta vibrant ciutat on es passa la primera nit. Gaudim d’una recepció de benvinguda i es sopa a l'hotel on establim un primer contacte amb tots els companys de viatge amb els quals compartirem aquesta llegendària ruta durant els propers vint-i-un dies.

Dies 2 i 3 : Moscou

Durant dos dies gaudim de Moscou, la capital de Rússia i ens dediquem a conèixer la Plaça Roja i el Kremlin amb la famosa Catedral de Sant Basili, famosa per les cúpules de múltiples colors, el Museu d’Història o el GUM, un dels centres comercials més grans del món, construït en època soviètica a sobre de l’antic mercat de queviures de la Plaça Roja. També tenim temps lliure per realitzar algunes compres. A última hora de la tarda del dia 3 ens allotgem en el nostre tren privat Golden Eagle Trans-Siberian Express i dediquem una estona a instal•lar-nos a les confortables i elegants cabines. Gaudim del primer sopar a bord del tren en un dels seus moderns cotxes restaurant.

Dia 4: Volgograd

Arribem a Volgograd, anomenada en el període de la Unió Soviètica com a Stalingrad, situada a la riba d’un dels rius més emblemàtics d’aquest gran país, el Volga, i envoltada per jaciments de petroli. Una ciutat plena d’història on es va decidir el resultat de la Segona Guerra Mundial, en tenir lloc la seva batalla més cruenta: prop de 2 milions de persones entre militars i civils van morir durant els nous mesos (entre juny del 1942 i febrer del 1943) que va durar el setge de l’exèrcit nazi i la contraofensiva soviètica que va acabar amb les esperances alemanyes de guanyar la guerra. Actualment aquesta ciutat manté viu el record d’aquest esdeveniment i podem visitar el complex Mamaev Kurgan, situat a dalt del turó del mateix nom que domina tota la ciutat, convertit en un gran monument commemoratiu d’aquesta batalla amb l’estàtua al·legòrica “La Mare Pàtria crida!” (Rodina Mat' Zovyot), un mausoleu i un interessant museu. De tornada al tren podem passar la vetllada gaudint de la música del piano mentre conversem i prenem una copa amb els amics en el nostre cotxe bar.

Dia 5: Karakum

Durant el dia gaudim del relax i la bellesa dels paisatges a bord del nostre tren Golden Eagle Trans-Siberian Express mentre ens dirigim a través del desert del Karakum en el cor de la nova república independent del Kazakhstan. A més de les breus aturades que ens permeten conèixer de primera mà algunes poblacions, tenim la possibilitat de passar l’estona en el cotxe bar, gaudir de la lectura, conversar amb altres passatgers i potser tenir la nostra primera lliçó de llengua russa.

Dia 6: Khivà

Arribem a Urgench, a l’extrem oest de l’Uzbekistan. A pocs quilòmetres es troba Khivà, una de les ciutats més importants de la Ruta de la Seda, cruïlla de les rutes entre Mongòlia, Pèrsia, Rússia i Xina i patrimoni de la UNESCO des de l’any 1991 en el marc de la celebració del seu 2.500 aniversari. La ciutadella emmurallada d’Ichon Qala és un dels conjunts artístics i arquitectònics més importants en tot el món. Mesquites, madrasses i minarets esperen als viatgers des de fa segles i podem descobrir fragments de la història només travessar alguna de les seves quatre portes : La mesquita Djuma (del segle X que conserva 112 columnes de fusta d’una bellesa excepcional), el minaret Kalta Minor ple de llegendes, la fortalesa de Kunya Ark o el minaret Islam Khodja. En total més de 50 monuments i 250 edificis històrics.

Dia 7: Aixkhabad

Arribem la capital del Turkmenistan, una gran i moderna ciutat enmig del desert de Karakum que no només ens atreu pels seus moderns edificis, sinó que ens sorprèn per la veneració – un extremista culte a la persona, comú en tot el país -, pel president Saparmurat Niyazov, conegut com Turkmenbashi (el líder dels turkmens) i mort a finals de l’any 2006. El paisatge dels voltants d’Aixkhabad és d’una bellesa exquisida que no oblidarem.

Dia 8: Merv

Arribem a Mary a primera hora del matí i d’allà en autobús anem a visitar l’antiga ciutat de Merv, una de les ciutats-oasi més importants de tota la Ruta de la Seda, que durant el segle XII fou la ciutat més poblada de tot el món. En la nostra visita podem descobrir la seva història plena de riqueses tant materials com espirituals: en les places i carrers es barrejaven tota mena de productes (seda, cuirs, jade, espècies, etc...), totes les religions (nestorians, musulmans, budistes o zoroastrians) i desenes de llengües i tradicions. Tanmateix, l’any 1221 el fill de Gengis Khan la va arrasar i mai va tornar a tenir l’empenta anterior i, finalment, l’any 1794 l’emir de Bukharà va certificar la seva mort al destruir la presa d’aigua que donava vida a la ciutat. Després de conèixer els seus secrets tornem al tren a sopar.

Dia 9: Bukharà

Arribem al “paradís a la terra” com l’anomenaven els antics poetes, la bella Bukharà, l’oasi més gran de tot l’Uzbekistan. Com a Khivà, la UNESCO ha finançat la recuperació del patrimoni artístic i arquitectònic d’aquesta ciutat amb motiu del seu 2.500 aniversari que va tenir lloc l’any 1999. La visita a aquesta antiga ciutat és una experiència única: els seus carrerons de sorra ens guien entre cases de parets emblanquinades i petites places plenes de llum i silenci només trencat pels riures dels infants, els crits dels venedors o per l’aigua que banya l’empedrat de les fonts. Visitem l‘Ark, la residència fortificada dels antics Khan (emirs) de la ciutat, podem fer compres en qualsevol dels tres basars coberts o veure l’obra dels “miniaturistes”, dinem en una de les madrasses (antigues escoles coràniques amb una decoració inigualable) i podem descansar al Labi-hauz, l’idíl•lic i fresc indret de trobada del vilatans. Per la tarda sortim als afores de la ciutat per visitar el Palau de l'Emir Sitorai-Mokhi-Khosa (de la Lluna i de les Estrelles).

Dia 10: Samarcanda

Profetes, viatgers, emperadors, literats i músics han lloat la bellesa d’aquesta joia del món islàmic, Samarcanda. Per les seves places ha passejat Marco Polo, Amir Timur (Tamerlà) que la va convertir en la capital del seu imperi, Alexandre el Gran o Rui González de Clavijo. Fundada el segle VI aC ha estat i és una de les ciutats més importants d’Àsia tal com comprovem en visitar la plaça del Registan, la Mesquita de Bibi Khanym, l'Observatori d’Ulugh Beg o el mausoleu de Shah-i-Zinda, exemple destacat de l’arquitectura timúrida. Després de sopar visitem per darrer cop el Registan mentre es fa de nit i de ben segur és, en aquest racó de la ciutat, on trobem el sentit de les paraules del poeta Omar Jayyam: Samarcanda , el rostre més bell que la terra li ha tornat mai al sol. Poc després partim en el nostre tren.

Dia 11: Taixkent

Arribem a la capital de l'Uzbekistan, Taixkent, una ciutat que barreja la tradició islàmica amb l’expansió urbanística moderna. Durant el matí tenim l’ocasió de visitar el centre de la ciutat on trobem el Museu nacional d’Amir Timur, el palau del Princep Romanov, l’Alisher Navoi Opera, el Chorsu Baazar o el cèntric parc anomenat col•loquialment “Broadway”. Tornem al tren per dinar i passem la tarda a bord mentre aprofitem per relacionar-nos amb la resta de passatgers o participem en alguna de les activitats i conferències dedicades a conèixer més detalladament la cultura i la història d’Àsia Central.

Dia 12: Alma-Ata

Poc abans de dinar arribem a la ciutat més gran del Kazakhstan, Alma-Ata, capital del país fins l’any 1998 i futura seu dels Jocs d’Hivern d’Àsia que tindran lloc l’any 2011. Situada en un indret immillorable als peus de “les muntanyes celestials“ del Tian Shan tenim l’oportunitat de conèixer la famosa hospitalitat nòmada tot dinant en una “iurta”, la llar tradicional d’aquest poble. Aquesta és la darrera nit en el Golden Eagle Trans-Siberian Express i ho celebrem amb un banquet de comiat.

Dia 13: Creuant A Xina

Finalment, creuem la frontera entre el Kazakhstan i la Xina, on ens espera un altre tren de luxe, el Shangri-La Express. Avui és un dia on cal tenir una mica de paciència (dediquem unes cinc hores als tràmits duaners i al canvi de tren) i on podem conèixer els serveis i les característiques del nou tren que ens acull perfer la resta del viatge. Aprofitem per instal•lar-nos a les nostres cabines i per la nit gaudim d’un sopar de benvinguda amb les millors especialitats de la cuina xinesa.

Dia 14: Urumxi

Arribem al matí a Urumxi, la capital de la província autònoma xinesa de Xinjiang, la pàtria dels uigurs, un dels pobles turquesos amb més història d’Àsia. Una ciutat moderna considerada la més allunyada d’un oceà en tot el món (es troba a 2.250 km) i on es pot descobrir una interessant barreja d’ètnies: uigurs, hans, kazakhs, pakistanesos i russos. Després de dinar al tren visitem Turfan, l’indret més baix de la Xina (154 metres sota el nivell del mar), la ciutat del raïm i del “karez” i a pocs quilòmetres es troben les “Muntanyes en flames” que pel seu color ens mostren un paisatge sobrenatural.

Dia 15: Dunhuang

Després de dinar a Liuyang arribem a la petita ciutat de Dunhuang, una parada imprescindible en la nostra Ruta de la Seda on visitem les Coves de Mogao, un complex fascinant de gairebé 500 coves i grutes decorades amb escultures o murals d’art religiós budista. Fou en aquestes coves on Sir Marc Laurel Stein explorador i orientalista de principis del segle XX va redescobrir el llibre imprès més antic del món, El Sutra del Diamant, actualment a la British Library de Londres. A la tarda, fem una passejada en camell pel desert del Gobi fins arribar a una de les seves meravelles naturals: Yueyaquan, el Llac de Mitja Lluna. Aquesta nit sopem i gaudim d’una actuació folklòrica local en aquest màgic escenari.

Dia 16: Jiayuguan

Aquest matí arribem a Jiayuguan en l’històric corredor de Hexi. Aquesta ciutat és un antic enclavament de l’ètnia xinesa han que es va convertir des de l’any 1372, a l’inici de la dinastia Ming, en l’extrem occidental de la Gran Muralla, punt de trobada dels mercaders i viatgers de la Ruta de la seda i porta d’entrada a l’Imperi xinès. Per la tarda, continuem el viatge en el Shangri-La Express i podem continuar observant la Gran Muralla xinesa des de les finestres del nostre vagó.

Dia 17: Xian

Arribem al migdia a l’antiga capital imperial de Xian, final de la històrica Ruta de la Seda. La nostra visita a la ciutat ens permet gaudir de la Gran Mesquita, la Gran Pagoda de l’Oca Salvatge i les muralles de la ciutat (amb una extensió actual conservada de 14km i considerada un model de construcció militar clàssica). Per la tarda, ens acostem al Mausoleu del Primer Emperador Qing (Qing Shi Huangdi) on es troba l’internacionalment famós Exèrcit de Guerrers de Terracota, potser el complex arqueòlogic més important descobert en el segle XX. L'exèrcit està format per unes 8.000 figures distribuïdes en formació de batalla a 4 fosses diferents on cada escultura és una peça única de guerrers de diferents estaments (cavalleria, arquers, infanteria, etc.) i també de cavalls, de servents o de malabaristes. Al vespre tornem a Xian a sopar i a gaudir de la representació d’un espectacle de la dinastia Tang.

Dia 18: Pequín

Avui passem el nostre darrer dia a bord del Shangri-La Express mentre continuem el nostre camí en direcció nord cap a la capital de la Xina, Pequín, seu dels Jocs Olímpics 2008 on arribem a primera hora del vespre. Havent viatjat 11.226 km des de Moscou és el moment de dir adéu a la nostra tripulació i al tren que ens ha dut per tota Àsia. Aquesta nit ja dormim a l’hotel de cinc estrelles Regent Hotel on sopem i restem durant tres nits.

Dies 19 - 21: Pequín

Durant aquests dos dies visitem els principals monuments de la ciutat de Pequín com són la Ciutat Prohibida, la plaça de Tiananmen, el Temple del Cel, el Palau d’Estiu i d’altres llocs plens d’història i tradició. Aprofitarem també per visitar la Gran Muralla en el seu tram de Badaling i les Tombes Imperials de la dinastia Ming i Qing que es troben a les rodalies d’aquesta gran i moderna ciutat, en continua transformació. Finalment, el dia 21 es proporcionen els trasllats a l'aeroport per tal de prendre els vols de tornada a casa.
avís legal
condicions generals |
Senyors Passatgers GC 928. C/ Provença 281, 2n 7a. 08037 Barcelona. Tfn: 932 157 320 info@senyorspassatgers.cat |